13. Co-incidente sau profetii inevitabile?

Ieri a fost o zi neagra, dupa unii: marti 13. Trei ceasuri rele combinate cu 13? Vesticii nu sunt total de acord, lor le este frica de vineri 13.

Indiferent cum privesti (si in ce tip de cultura privesti), se pare ca oamenilor le place foarte mult sa dea vina pe factori externi. De la oameni care au o strangere de inima cand vad sau aud “13” si pana la cei care nici macar nu pronunta “13” (spun 14 minus 1, 12 plus 1 sau alte combinatii), toti probabil nu inteleg vibratia pe care o emit cand se gandesc ca 13 le poarta ghinion.

Mie mereu mi-a mers bine cand m-am intalnit cu numarul 13. Probabil ca-mi poarta noroc pentru ca eu cred ca-mi poarta noroc.

Cand am dat admiterea la liceu am fost numarul 13 pe lista din clasa de examen. Eram foarte racit (dupa examen m-am internat in spital cu pneumonie) si puteam sa ma gandesc ca o sa fie un examen ratat, mai ales ca eram pe locul 13 repartizat in acea clasa. Am luat note foarte mari si am avut a noua medie din cea mai buna clasa din tot liceul, la cel mai bun liceu din oras, medie cu mult peste asteptarile mele.

Ma intreb cat este coincidenta, ghinion si cat este profetie inevitabila. Eu unul nu cred in coincidente, ci in co-incidente. Cred in puncte care se unesc pentru ca noi le unim. Sau mai bine zis noi cerem sa fie unite.

Si ca sa nu devin prea spiritual, va las cu o vorba a lui Seneca pe care am auzit-o prima data la Tony Robbins:

Norocul este ceea ce se intampla cand pregatirea se intalneste cu oportunitatea.
— Seneca

Si ma intreb, daca tot ne gandim ca 13 (sau orice alta zi, orice alt obiect sau orice alta conjunctura) ne aduce ghinion, ce anume ne aduce oportunitatea? Si ca sa fim norocosi, poate ca ar fi bine sa fim pregatiti pentru oportunitate.

14. November 2012 by Ionut
Categories: Atractie si magnetism, Comentarii (ne)avizate | Tags: , , | 2 comments

Comments (2)

  1. De cand asteptam sa scrii iar pe blog. Ti-a luat ceva mai multe decat estimam ca va dura ca sa revii.

    Spor la scris, ma bucur ca nu te-am scos din reader. :)

  2. Merci frumos, Andrei! M-am tot gandit sa ma reapuc de scris pe blog si de fiecare data am gasit altceva de facut. A trebuit sa ma gandesc la beneficii si sa-mi fac loc in program pentru a scrie. Ajuta la personal branding si stiu ca sunt cativa cititori care nu au renuntat la abonament in toata perioada asta! Le sunt recunoscator. :)